Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Tjuren Ferdinand – den sanna historien

30 min • Kan ses till den 18 juni 2019

Tjuren Ferdinand fanns på riktigt. Och allt var precis som i sagan. Men slutet blev något helt annat. Möt familjen som gosade med den vänliga tjuren i hagen, barnbarnet till skötaren som följde med på den ödesdigra resan mot arenan, och mannen som faktiskt såg tjurfäktningen 1936 och aldrig kunnat glömma den. Alla har de sin egen historia. Och vi möter förstås den älskade tjuren i en unik nyupptäckt film.


En film av Åsa Blanck och Johan Palmgren.

Den tecknade filmen om tjuren Ferdinand är en av de mest älskade på julafton. Men hur slutar egentligen historien? I den tecknade filmen får Ferdinand återvända hem till sin korkek, men i verkligheten…?

 

 

Tjurfäktning förekommer inte bara i Spanien utan även i södra Frankrike och i latinamerikanska länder, t ex Mexiko, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Panama och Bolivia. I Spanien går traditionen med tjurfäktning tillbaka till 1200-talet. Tjurfäktningen är kontroversiell. Många spanjorer anser det vara en makaber och kvarleva som inte hör hemma i ett modernt samhälle. Entusiasterna däremot tycker att det är den vackraste av konstformer. På Kanarieöarna och i Katalonien är den förbjuden. Vad tänker du om detta? 

 

 

Ferdinand i den tecknade filmen tar det mest lugnt. Vad gör du när du vill slappna av och njuta? Tycker du också om att “lukta på blommorna”?