Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Afterthoughts

1h 15 min

Stycket Quatuor VII avec trompette av Betsy Jolas för trumpet, violin, viola och cello beställdes av Musik i Syd till festivalen Malmö Chamber Music. Du får också höra musik av bland andra Debussy och Puccini. Läs mer och se intervjuer med medverkande på Musik i Syd Channel.


“Med den här besättningen måste jag försöka hitta ett sätt hantera trumpetens dominerande ’personlighet’ och hitta balans mellan instrumenten. Det var välgörande, men krävde också mycket eftertanke, därför har stycket också fått titeln Eftertankar”, säger tonsättaren Betsy Jolas.

 

Tonsättaren Betsy Jolas pratar om instrumentens olika personligheter. Hur skulle du vilja beskriva de instrument du hör här?

 

 

Malmö Chamber Music är en festival som handlar om kammarmusik, dvs musik i det mindre formatet, för de mindre salongerna och scenerna. Vad tänker du om kammarmusik, historiskt och idag? 

 

 

Festivalen har varit ett av Musik i Syds flaggskepp, men arrangeras inte 2019 pga ekonomiska neddragningar för kulturpolitiken i Skåne. Vad tänker du om offentliga pengar för kultur?

Dela