Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Amanda Ginsburg med band

Ca 1h 15 min

“Amanda Ginsburg är ett nytt stjärnskott på den svenska jazzsångarhimlen och Grammisvinnare 2019 för albumet Jag har funderat på en sak. ‘Jag låter min musik frodas i den nordiska melankolins tonspråk. Där vill jag varsamt förvalta arvet efter några av de mest älskade namnen inom svensk jazz och visa’, sa Amanda Ginsburg, som även nominerades till Årets nykomling av P2 Jazzkatten.

 

Hösten 2020 släppte hon sitt andra album: I det lilla händer det mesta. ‘Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration.’

 

Med inspiration från svenska ikoner som Monica Zetterlund och Jan Johansson, och några stänk humor från Hasse och Tage, förmedlar Amanda Ginsburg med osviklig musikalisk jazzkänsla något direkt och djupt personligt.”

(Konserthuset Stockholm)

 

 

Medverkande

Amanda Ginsburg – sång
Filip Ekestubbe – piano
Ludvig Ericsson Askelöf – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor

Amanda Ginsburg tar avstamp i den nordiska melankolin. Vad betyder det för dig, den nordiska melankolin?

 

 

Titeln på hennes senaste album är “I det lilla händer det mesta”. Kan du hålla med om det? Hur tolkar du titeln?

 

 

I hennes musik och framträdanden finns referenser till historiska jazzprofiler som Monica Zetterlund och Jan Johansson, och till humorister som Hasse och Tage. Kunde du höra detta i konserten?

Dela