Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Anna-Lena Laurin: Song of the Juniper

15 min • Visas till den 31 juli

Tonsättaren Anna-Lena Laurin startade sin musikaliska karriär som jazzpianist och sångare. Sedan femton år tillbaka är hon tonsättare och aktuell med ett nytt verk som i den här konserten uruppförs av Göteborgs Symfoniker.

 

Anna-Lena Laurin är uppvuxen i Halland nära havet. Hon beskriver det som ett enelandskap, kargt och kärvt, men också vackert.

 

– Det är en miljö som har färgat och format mig mycket. Nu fanns den där igen för mig när jag tänkte på musiken i det nya stycket som jag skrivit för Göteborgs Symfoniker. Och då kom också titeln naturligt, Song of the Juniper, Sång till enen.

(GSO)


Medverkande:

 

Göteborgs Symfoniker
Joana Carneiro dirigent
Henrik Måwe piano
Hanna Husáhr sopran
Carl Ackerfeldt baryton
Göteborgs Symfoniska Kör

Laurin är själv musiker, men även om hon numera arbetar som tonsättare är identiteten som musiker fortfarande stark. Som tonsättare anser hon att det är viktigt att förstå hur man tänker som musiker. Har du själv erfarenheter som musiker eller tonsättare? Eller hur tror du att det är att arbeta som tonsättare?

 

 

Anna-Lena rör sig mellan de musikaliska världarna av jazz och klassiskt. De befruktar varandra, menar hon. Kan du höra inslag av jazz i musiken här?

 

 

“Många upplever min musik som visuell, att den skapar bilder i medvetandet. Att de bjuds in på en resa. Och för mig får den resan gärna vara vacker.” Vilka bilder ser du när du lyssnar? Vad är vackert för dig?

Dela