Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Buhu och Stank

40 min

“Två clowner kastas in på en scen genom en ridåöppning. De vet inte riktigt vart de har kommit? Vad de ska göra där? Eller vem som bestämmer över vad som nu ska ske? Det verkar vara frågan om ett prov? Missförstånd och utmaningar väntar. De här blyga och nyfikna samt ambitiösa clownerna ger en upplevelse för alla som någon gång haft svårt att förstå vad som händer. En varm föreställning med Buhu och Stank”, skriver Riksteatern

 

Riksteatern berättar vidare:

“Rätten till kultur på egna villkor har aldrig varit självklar utan är ett resultat av människors envisa kamp. 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk.

 

I den här tal- och teckenfria clownföreställningen på det universella clownspråket möter ni de energiska clownskådespelarna Debbie Z Rennie och Niklas ”Älgen” Andersson. Regisserar gör clowngurun och adjunkten i scenisk gestaltning från Stockholms konstnärliga högskola, Per Sörberg. Manus av Ninna Tersman och Per Sörberg.

 

Läs mer om medverkande och konstnärligt team hos Riksteatern.

 

Foto: Urban Jörén

Föreställningen görs på “det universella clownspråket”. Vad är det egentligen?

 

 

Hur ser du på clowner? Vad betyder de för dig?

 

 

Tyst Teater gör teater på teckenspråk, så att även döva kan ta del. Vad tyckte du om föreställningen?

Dela