Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Così fan tutte

2 tim 40 min

Così fan tutte är en berättelse om att fånga dagen, förverkliga sig själv och följa sitt hjärta. Två unga systrar luras att vara otrogna mot sina pojkvänner i en cynisk vadslagning. Den farliga leken leder till desperation och sorg – men också till åtrå och kärlek. Vem vinner vadet? Och vem vinner kärleken? Människan faller för sina svagheter – så gör vi alla – men Mozart står på den rena kärlekens sida. Är känslans seger över förnuftet kanske i själva verket det förnuftiga?

 

Här berättar regissören Mattias Ermedal om föreställningen vars turné blev inställd: ”Där och då gick luften gick ur oss. Men vi bestämde oss för att göra det bästa av situationen. Det här blir vår gåva till publiken. Ett filmat genrep av föreställningen som inte kunde ges denna vår. Trots att jag har regisserat för scen – inte för kamera – hoppas jag att vi kan ge er en fin alternativ upplevelse via skärm när inga liveföreställningar kan genomföras.”

 

Così fan tutte – Opera buffa i två akter av Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791). Libretto av Lorenzo da Ponte.

Föreställningen framförs på svenska.

 

Medverkande

Team

MUSIKALISK LEDNING Joakim Kallhed
REGI Mattias Ermedahl
SCENOGRAFI OCH KOSTYMDESIGN Gunnar Ekman
LJUSDESIGN Joakim Brink

På scen

FIORDILIGI Matilda Sterby
DORABELLA Ann-Kristin Jones
GUGLIELMO Hannes Öberg
FERRANDO Per Lindström
DESPINA Frida Engström
DON ALFONSO Sami Yousri
CELLO Kerstin Anderson
KLARINETT Rosa Campoy-Espin
PIANO Joakim Kallhed
VIOLIN Dieter Schöning
FLÖJT Gunnar Vallin

 


Foto: Tilo Stengel

Formen Opera buffa innebär nästan alltid förväxlingar och förvecklingar. Kunde du hålla reda på turerna i Mozarts underbara Così fan tutte?

 

Opera buffa, i sin tur, härstammar från den gamla teaterformen Commedia dell’arte.  Där finns alltid samma figurer: Harlekin, Colombina, Pajazzo med flera. Du har kanske sett någon teater med dem i? Eller en dockteaterföreställning?

Dela