Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Digital tipspromenad med Blåsarsymfonikernas kvintett

8 minuter

Blåsarsymfonikerna är spelsugna även i Coronatider. Den rådande konsertsituationen i Sverige föder nya idéer. Blåsarsymfonikerna tar med publiken på en musikalisk vandring i Sveriges äldsta konserthus, Musikaliska, från 1878.

 

Den klassiska lunchkonserten har här stöpts om till en digital tipspromenad i huset och du ges möjlighet att svara på musikfrågor i anslutning till varje musikstycke. Kvintetten består av musikerna Moa Bromander (flöjt), Eva-Karin Axelsson Hellander (oboe), Lotta Petterson van den Poel (klarinett), Peter Gullqvist (fagott) och Staffan Lundén-Welden (valthorn).

 

“Vi i blåskvintetten har sedan i höstas sett fram emot att göra en soppkonsert, ”Tretton rätt med blåskvintetten”. Som alla vet kan vi inte samla publik och soppgäster i dessa tider. Vi vill ändå bjuda på ett smakprov av det som var tänkt. Vi spelar fem korta stycken, ställer en fråga med tre alternativ och ger därefter svaret. Den som är lite uppmärksam märker att vi provar några olika spelplatser i huset på Musikaliska. Lycka till och mycket nöje”, säger Blåskvintettens oboist Eva-Karin Axelsson Hellander.

 


Text och foto: Musikaliska

Vad har ni lärt er av tipspromenaden?

 

Vilka frågor kunde ni? Kunde ni lära av varandra?

 

Har ni besök Musikaliska tidigare? Hur kändes det att få uppleva det historiska konserthuset på det här sättet?

Dela