Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Finlands lucia 2019 – Kröning och konsert

1h 15 min

Finlands lucia 2019, Sara Ray från Esse, kröns av president Tarja Halonen i Domkyrkan i Helsingfors. Medverkar i konserten gör även luciakören, manskören Muntra Musikanter och barnkören från Helsingfors musikklasser. Gästartist är norska Erik-André Hvidsten.

 

Finlands Lucia är frontfigur för Folkhälsans luciainsamling. Under åren 2014–2019 samlar luciainsamlingen in medel för att stödja barnfamiljer som har det svårt i sin vardag. Du kan läsa mer om och delta i insamlingen här.

 

“Lucia står för ljus, glädje och medmänsklighet. Lucia och luciakören gör närmare 100 besök på sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari. (…) Det finns många olika orsaker till att barnfamiljer har det tungt. Till exempel fattigdom, sjukdom eller brist på nära stödjande relationer gör att många familjer löper risk för att bli utmattade och inte orka med sitt föräldraskap, trots att viljan och förmågan till gott föräldraskap finns.” (Folkhälsan)

Närmare 1 500 personer rymdes i kyrkan för att se kröningen och höra president Tarja Halonens tal till till Lucia Sara Ray, och över 10 000 personer följde kröningen via Storskärm på Senatstorget i Helsingfors. Hur upplevde du den här tillställningen?

 

 

Under åren 2014–2019 har Folkhälsans luciainsamling i Finland samlat in medel för att stödja barnfamiljer som har det svårt i sin vardag. Lucia och luciakören gör närmare 100 besök på sjukhus och äldreboenden. Vad tänker du om det? 

 

 

Vad är din egen relation till Lucia och luciafirandet? Vilka sånger tycker du om? Har du själv deltagit i luciatåg någon gång?

 

Dela