Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Höga berg och djupa dalar

60 minuter

Klä dig i det tweedigaste du har, sjunk ner i soffan och lyssna till Mozarts tama stare och skotsk pianomagi. Helsingborgs Symfoniker bjuder på en fullmatad konsert tillägnad fågelskådaren, bergsbestigaren och Mozartälskaren! Visste du att Mozart hade en egen stare hemma? En fågel som så småningom skulle få en djupt seriös begravning i familjens trädgård med sorgeflor och versläsning?

 

Starens sång har dessutom gått till den musikaliska evigheten som den direkta inspirationen till sista satsen i tonsättarens 17:e pianokonsert. Symfoniorkestern ger dig även klanrutig höglandsdramatik från Skottland i Sally Beamish pianokonsert Hill Stanzas från 2016. Gröna berg, djupa dalgångar, glittrande lochar och dödlig dans med övernaturliga förtecken. Musik specialskriven för vår solist Ronald Brautigam – och någonstans i kulissen döljer sig kanske spöket efter en violinist som för hundratals år sedan spelade för kungligheterna på slottet Balmoral.

 

Program

Sally Beamish, Pianokonsert nr 1 ”Hill Stanzas”, ca 25 min

Paus och intervju med dirigent David Niemann, ca 5 min

Wolfgang Amadeus Mozart, Pianokonsert nr 17, ca 30 min

 

Medverkande

Helsingborgs Symfoniorkester
Ronald Brautigam, piano
David Niemann, dirigent


Text och foto: Helsingborgs Symfoniorkester

Vilken av dessa beskrivningar passar dig bäst: fågelskådare, bergsbestigare eller Mozartälskare? 

 

Helsingborgs Symfoniker rekommenderar att klä dig i det tweedigaste du har när du lyssnar på den här konserten. Vad är det tweedigaste du har? Har du på dig det nu?

 

Starens sång har gått till den musikaliska evigheten som den direkta inspirationen till sista satsen i tonsättarens 17:e pianokonsert. Vad inspirerar dig i livet?

 

Dela