Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Jacob Karlzon 3

2h

Pianisten Jacob Karlzon är sedan många år en internationellt uppmärksammad jazzprofil som tänjer friskt på genregränserna i både sin egen musik och kända örhängen. Möt honom i en konsert tillsammans med hans egen hyllade trio som förutom honom själv består av Hans Andersson på bas och Robert Mehmet Ikiz trummor. Karlzon är en av Europas främsta pianister. Hans musik har en utstrålning och vitalitet som har gett honom och hans trio en stor och hängiven publik. Jacob har också framträtt med flera av jazzens främsta stjärnor, som Billy Cobham, Kenny Wheeler, Tim Hagans, Jeff Ballard, Rigmor Gustafsson, Lina Nyberg och många fler. Inspelningen gjordes i Konserthuset Stockholm 2012.

Kände du igen någon av låtarna? Någon du tyckte särskilt mycket om?

 

 

Jacob Karlzon spelar både i Sverige och utomlands och är efterfrågad av många kända scener. Gillar du att lyssna på live-musik? 

 

 

Han har gjort flera uppmärksammade inspelningar. Leta gärna upp dem på någon streaming-tjänst och lyssna vidare. Här kan du se en ny video från albumet Open Waters – låt dig gungas i vågorna, svepas med av svallen och hör glittret på vattenytan.

Dela