Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Konserthusets stora julkonsert

ca 1 timme

En gnistrande show med sångerna du längtar efter.

 

Välkommen till Konserthusets stora julkonsert, en gnistrade show med de älskade klassiska julsångerna och favoriter ur den amerikanska traditionen. Även i år bjuder Konserthuset på en digital version som kan ses gratis i hela landet och världen. Konserthuschef Stefan Forsberg guidar genom konserten på sitt personliga och omtyckta sätt.

 

För allra första gången gästas Kungliga Filharmonikerna av Jill Johnson – en av Sveriges allra mesta älskade artister, som under åren satt countrymusiken på den svenska musikkartan. I över 30 år har hon verkat som artist och mångsidigheten är utmärkande. De fyra säsongerna av den egna SVT-serien Jills Veranda, Nashville gjorde Jill Johnson folkkär på riktigt.

 

Vid konserten debuterar även John Lundvik med orkestern. Han vann Melodifestivalen 2019 med historiens högsta poäng, inte minst fick han 100 procent av Folkets röst! Efter en femteplats i Eurovision Song Contest har han även hunnit vinna Let’s Dance, och denna höst dessutom matlagat sig till en tredjeplats i Sveriges Mästerkock VIP.

 

Den unga lyriska sopranen Agnes Auer är aktiv som både opera- och konsertsångare och debuterade vid Kungliga Operan 2020. Det här blir hennes första framträdande i Konserthuset.

 

Barytonen John Lundgren är en veteran i julkonsertsammanhang på Konserthuset. Han medverkade i Stora julkonserten både 2016 och 2017, och är nu tillbaka med sin dramatiska röst. Lundgren är verksam runt om i Europa, och en av få svenska sångare med regelbundna uppdrag för Bayreuth-festivalen.

 

Dirigenten Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna och gospelkören By Grace.

Medverkande

Kungliga Filharmonikerna

Alexander Hanson, dirigent

Gospelkören By Grace

Stefan Forsberg, värd

Agnes Auer, sopran

Jill Johnson, sång

John Lundgren, baryton

John Lundvik, sång

 

Text och bild: Stockholms Konserthus

Hur upplevde du den här konserten? Fick den dig att tänka på något speciellt?

 

Kände du igen artisterna som medverkade, Jill Johnsson och John Lundvik? hur var det att se dom sjunga?

 

Hur tror du att det känns att sjunga med en så stor orkester som fanns med under denna konsert?

 

 

Dela