Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Anna Gréta Sigurdardóttir Trio

Ca 1 timme

Hon är född på Island, verksam i Stockholm och en av senare års mest uppmärksammade unga jazzpianister. Här framträder hon med sin trio.

 

Anna Gréta Sigurdardóttir är född och uppvuxen på Island, men bosatt i Stockholm sedan 2014 och hon studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har på senare år anlitats som pianist i en mängd olika projekt och skivinspelningar, och hon har samarbetat med framstående jazzartister som Max Schultz, Joakim Milder, Magnus Lindgren, Susanna Risberg och Bobo Stenson. Hon har vidare medverkat i en rad storbandsproduktioner med bland annat Norrbotten Big Band och Elaria Orchestra samt Ebbot Lundberg & New Places Orchestra. Hon har även turnerat internationellt.

 

Anna Gréta Sigurdardóttir har fått en mängd priser och prisnomineringar både i Sverige och Island. Hon tilldelades Monica Zetterlund-stipendiet 2019 och var nominerad till Jazzkatten samma år. 2015 utsågs hon till Årets nykomling i Island. Hon är i dag en av Skandinaviens mest uppmärksammade unga jazzmusiker. Trion består av Anna Gréta Sigurðardóttir på piano och sång, Jon Henriksson på kontrabas och Karl-Henrik Ousbäck på trummor.

 

Medverkande

Anna Gréta Sigurdartóttir Trio

 


Text och foto: Konserthuset Stockholm

Anna Gréta Sigurdardóttir är född på Island, har du besökt Island? Vad tycker du om landet? Hur var din resa dit?

 

Vilket är ditt favorit resmål (i eller utanför Sverige)?

 

Anna Gréta Sigurdardóttir är en av Skandinaviens mest uppmärksammade unga jazzmusiker. Vad tyckte du om hennes musik?

Dela