Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE 17/11 kl 19: Romanser med Anna Larsson

Ca 2 timmar

Konserthuset Stockholms populära serie Romanskvällar är inne på sin åttonde säsong. Pianisten Magnus Svensson har bjudit in en exklusiv skara artister från världens opera- och konsertscener, och ger oss möjligheten att uppleva deras sångkonst i intima Grünewaldsalen.

 

Anna Larsson är världsledande i altfacket, både på operascenen och i konsertsammanhang. Sin internationella debut som konsertsångare gjorde hon i Mahlers andra symfoni tillsammans med Berlinfilharmonikerna och Claudio Abbado. Internationell operadebut gjorde hon i Wagners Rhenguldet på Staatsoper Unter den Linden i Berlin under leding av Daniel Barenboim. Hon har sedan dess framträtt på alla de stora operascenerna: La Scala, Wiener Staatsoper, Royal opera i London med flera. Hon utnämndes 2010 till hovsångerska och driver sedan 2011 Vattnäs Konsertlada.

 

Den mångsidige pianisten Magnus Svensson har romanskonsten som specialitet, och är sedan flera säsonger tillbaka konstnärlig ledare för romanskvällarna i Konserthuset. Vid sidan om konsertverksamhet i Norden och övriga Europa har han också spelat i Ryssland och USA. Magnus Svensson tog solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med hedersjetong som bäste elev, och fördjupade sig sedan i romansinterpretation i London.

 

Sedan 2012 arbetar han även på Kungliga Musikaliska Akademien med återutgivning av äldre svensk musik.

 


Text: Konserthuset Stockholm
Foto: Anna Thorbjörnsson och Konserthuset Stockholm

 

Har du tidigare besökt Konserthuset i Stockholm? Vad upplevde du då och med vem?

 

Till Konserthusets Romanskvällar bjuds en exklusiv skara artister in, vem hade du velat se?

 

Vad anser du om musikgenren romans? 

Dela