Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE 23/4 kl 13 och kl 19: Clara-Jumi Kang

60-90 minuter med paus

Clara-Jumi Kang föddes i Tyskland och växte upp i en musikerfamilj. Redan som treåring började hon spela violin och året därpå började hon på Mannheim Musikhochschule, antagen som den yngsta eleven någonsin. Vid sex års ålder var hon på omslaget till den tyska tidningen Die Zeit och vid sju års ålder blev hon antagen till the Juilliard School. Clara-Jumi Kang har vunnit ett stort antal priser, bland annat Tibor Varga Violin Competition 2007, Seoul Violin Competition 2009 och första pris vid The International Violin Competition of Indianapolis 2010. Clara-Jumi Kang spelar på Antonio Stradivarius ‘ex-Strauss’ från 1708.

 

Den schweizisk-australiensiska dirigenten Elena Schwarz har under sin hittills korta karriär redan skapat sig ett namn över världen för sin unika förmåga och sina insiktsfulla tolkningar av många nutida kompositörer, bredvid den klassiska repertoaren. Hon är assisterande dirigent i Tasmanian Symphony Orchestra, har ingått i Dudamel Fellowship Program i Los Angeles Philharmonic och har dirigerat orkestrar i Tyskland, Skandinavien, Belgien, Schweiz, Frankrike, Storbritannien och USA.

 

Konserten sänds klockan 13 HÄR!

Och eftersänds klockan 19 HÄR!

 

Läs mer om de musikaliska verken som spelas hos Gävle Konserthus!

 

Medverkande

Elena Schwarz, dirigent
Clara-Jumi Kang, violin

 

Musiken

Stravinsky, Dumbarton Oaks
Wieniawski,  Violinkonsert nr 2
Zemlinsky, Sinfonietta op. 23

 


Text och foto: Gävle Konserthus

Hur upplevde du den här konserten med Clara-Jumi Kang och dirigent Elena Schwarz? Vad tyckte du om musiken av Stravinsky, Wieniawski och Zemlinsky?

 

Väckte konserten några särskilda minnen, känslor eller tankar hos dig?

 

Clara-Jumi Kang spelade violin som treåring och som fyraåring började hon på musikskolan Mannheim Musikhochschule. Hur var du som barn, var du som Clara-Jumi Kang väldigt bra på något? Har du egna barn eller barnbarn, hur var dem som små/hur är dem som små?

Dela