Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE 23 nov kl 15: Våghalsigt violinspel och Sibelius fyra

Ca 2h inkl. paus (se nedan) • Konserten visas LIVE och finns sedan tillgänglig on demand från den 6 januari 2020

Foto: Lukas Rotter

 

“Det finns många skäl att älska violinisten Nemanja Radulović som på bara några år tagit hela den klassiska musikvärlden med storm – hans innerliga spel och täta sound, förmågan att ta fram den unika skönheten i varje melodi, liksom det våghalsiga och virtuosa spelet som närmar sig gränsen för vad som är möjligt. Han har dessutom en fenomenal scenutstrålning som faktiskt liknar en rockstjärnas. För många unga som gillar klassisk musik är han med sin djärva image en välkommen och cool förebild.

 

I Göteborgs Konserthus får vi uppleva honom i Aram Chatjaturjans vackra och dramatiska violinkonsert. Musik som sprakar av starka klangfärger i den eleganta orkestersatsen som kryddats med en dos orientalisk mystik. Dessutom Sibelius täta och dramatiskt effektfulla fjärde symfoni. Allt under ledning av Santtu-Matias Rouvali, Göteborgs Symfonikers chefdirigent.” (GSO)


 

Program:

A. Chatjaturian – Svit ur Maskerad (17 min)
A. Chatjaturian – Violinkonsert (36 min)

Paus (25 min)

Sibelius Symfoni nr 4 (38 min)

Tonsättaren Aram Chatjaturian (1903-1978) kommer från Tblisi i Georgien. Vad vet du om Tblisi? Staden grundades av kung Gorgasali på 400-talet. Namnet betyder “en stad med varma källor”; enligt legenden sköt kungen en fågel som föll in i en het källa. När kungen tog ut fågeln ur vattnet upptäckte han att det var varmt och att fågeln kokats. Han bestämde sig då för att bygga en stad där. 

 

 

Den serbisk-franska violinisten Nemanja Radulović har tagit den klassiska musikvärlden med storm med sin spännande virtuositet, exceptionella uttryck och äventyrliga programsättning, både i inspelningsstudion och på konsertscenen. Berätta – vad fick du för intryck av honom som solist?

 

 

Hur kändes det att vara med LIVE under konserten från Göteborgs konserthus? Noterade du att man kunde chatta med Göteborgs symfoniker under konserten?

 

Dela