Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE 29/4 kl 12.15: Mattei & Honeck

Ca 1 timme

Med framträdanden på prestigefyllda scener som Metropolitan i New York, Teatro alla Scala i Milano, Covent Garden i London, Opéra National de Paris och Salzburger Festspiele, är Peter Mattei en av Sveriges i särklass mest framstående internationellt verksamma sångare. Han har många gånger tidigare framträtt i Konserthuset Stockholm, senast med mycket uppmärksammade tolkningar av Schuberts Winterreise tillsammans med pianisten Lars David Nilsson. Nu får vi uppleva honom med Kungliga Filharmonikerna i ett urval av Mahlers vackraste sånger.

 

Peter Mattei är en av Kulturarenans ambassadörer, se en film där han berättar om möjligheterna och effekterna med digitalt förmedlade kulturupplevelser i vård och omsorg HÄR!

 

Dirigerar gör den karismatiske österrikiske dirigenten Manfred Honeck som har en enastående karriär att luta sig emot. Sedan länge är han chefdirigent för Pittsburgh Symphony Orchestra och har tidigare varit chef för tyska radioorkestern i Leipzig och för svenska Radiosymfonikerna. Han är också en återkommande och mycket uppskattad gästdirigent hos Kungliga Filharmonikerna.

 

Med Kungliga Filharmonikerna tar han nu sig an Brahms första symfoni. Ett storslaget symfoniskt mästerverk utformat med stramhet och laddning, skönhet och finess.

 

 

Musiken

Gustav Mahler, Des Antonius von Padua Fischpredigt ur Des Knaben Wunderhorn, ca 4 min

Gustav Mahler, Rheinlegendchen ur Des Knaben Wunderhorn, ca 3 min

Gustav Mahler, Revelge ur Lieder, ca 7 min

Gustav Mahler, Der Tamboursg’sell ur Lieder, ca 5 min

Gustav Mahler Ich bin der Welt abhanden gekommen ur Rückert Lieder, ca 5 min

Paus, 25 min

Johannes Brahms Symfoni nr 1, ca 45 min

 

Medverkande

Kungliga Filharmonikerna

Manfred Honeck, dirigent

Peter Mattei, baryton

 


Text: Konserthuset Stockholm/Kulturarenan
Foto: Dario Acosta

Peter Mattei är ambassadör för Kulturarenan och pratar varmt om möjligheterna med digitalt förmedlade kulturupplevelser i vård och omsorg. Hur tycker du det är att ta del av konserter och annan kultur via skärm? 

 

Här sjunger Peter Mattei ett urval av Mahlers vackraste sånger. Vad tycker du om musiken, berör den dig? Eller påverkar den dig på annat vis?

 

Stjärnan Peter Mattei uppträder på prestigefyllda scener som Metropolitan i New York, Teatro alla Scala i Milano, Covent Garden i London, Opéra National de Paris och Salzburger Festspiele. Har du besökt någon av scenerna eller städerna? Vad tyckte du om operascenen/staden?

Dela