Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE den 11 januari kl 15: Mozart och romantik

Ca 2h. Konserten visas LIVE och kan ses igen on demand efter den 10 februari.

“En av världens mest profilstarka pianister, Leif Ove Andsnes, tar sig an Mozarts underbara konsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Mozarts abonnemangskonserter i Wien där han själv var pianosolist blev en stor succé. Framgångarna inspirerade honom att skriva fler pianokonserter och den tjugoandra i Ess-dur är något av en höjdpunkt i konkurrens med de andra som komponerades vid den här tiden och för samma ändamål.” (GSO)

 

Göteborgs Symfoniker, under ledning av det unga finska dirigentfenomenet Klaus Mäkelä, framför även Bruckners nionde symfoni – ett romantiskt storverk! Magnifik och storslagen musik av en av romantikens förgrundsgestalter.

 

Tonsättaren Anton Bruckner skrev ännu på sista satsen i den här symfonin den dag han dog, och verket lämnades ofullbordat. Hur upplevde du Bruckners musik?

 

 

I Mozarts 22:a pianokonsert i ess-dur finns en musikantisk glädje. Man tror att han med den här konserten flirtade med publiken för att göra sig populär, och det fungerade. Orkestern öppnar med en fanfar. Vad tyckte du om den här pianokonserten? 

 

 

Den unge finske dirigenten Klaus Mäkelä är mycket uppmärksammad. Vad tänkte du på när du såg honom leda orkestern?

Dela