Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE: Green Fish • Fre 3 april kl 18 (svensk tid)

Ca 1h • Visas live samt finns tillgänglig i efterhand t.o.m. söndag 5 april.

“Med täta sångstämmor och hudnära arrangemang glider trion Green Fish främst fram på 60- och 70-talsmusikens arena. Med en ståbas, en elgitarr och en elfiol tolkar de allt från Zeppelin och Sabbath till Nancy Sinatra och Johnny Cash. Låtarnas karaktär styr repertoaren och ibland halkar trion in i en smäktande 80-talsballad, i en finsk tango eller i en vibrerande nutidslåt. Men budskapet är tydligt – mer kärlek åt folket!” (NIPÅ)

 

 

Green Fish är

Johan Eriksson – Gitarr och sång
Kristoffer Gottberg – Kontrabas, klangspel och sång
Ella Grüssner Cromwell-Morgan – Elfiol, rassel & pling, flöjt och sång

 

 

NIPÅ är

ett kulturinstitut vars uppgift är att berika Åland med kultur från hela Norden och främja Ålands deltagande i nordiska kultursamarbeten.

Man har arbetat intensivt med att utveckla digitala och kreativa kulturlösningar som fungerar och ger mening i Corona-tider. Med en serie digitala fredagskonserter stöder man även kulturutövare som annars drabbas hårt av Corona-krisen med inställda evenemang.


 

Foto: Siv Holmström

Green Fish tolkar allt från Led Zeppelin och Black Sabbath till Nancy Sinatra och Johnny Cash. Känner du igen någon av låtarna? 

 

 

Vad innebär det att spela covers, att tolka andras låtar? Tycker du om de här tolkningarna? Någon su särskilt fastande för?

 

 

Vilka instrument hör du i den här sättningen? Spelar du något instrument? Hur är det att vara professionell musiker på Åland tror du, eller har du egen erfarenhet?

Dela