Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

MUSIK & SAMTAL Östersjöfestivalen 25 aug

Samtal 1h • Rhenguldet enligt Salonen ca 3h (föreställningen börjar vid 19:07, scrolla fram)

Årets Östersjöfestival den 24-31 augusti tar klivet ut över havet och knyter samman Östersjöländerna på ett nytt och friskt sätt. Sju festivaldagar med klassisk musik kombineras med sju samtal där några av vår regions mest intressanta personligheter möts för att samtala om hållbarhet och musik.


 

Östersjöfestivalens andra dag kretsar kring vattnets värde.

 

Samtal: Sänt från Nationalbiblioteket i Riga

Gäster är den unga superentreprenören Dagnija Lejiņa som utvecklar en hållbarhetsvaluta och skepparen Māris Gailis som efter att ha seglat världen runt varit Lettlands premiärminister och nu är kulturentreprenör och Wagnerexpert. Samtalsledare är Sveriges Radio Kulturradions Fredrik Wadström.

 

Föreställning: Rhenguldet enligt Salonen, Berwaldhallen 

Mästerdirigenten Esa-Pekka Salonen och Finlands nationalopera ger Wagners Rhenguldet där floden ger liv åt alla som lever i dess närhet. Men på flodens botten vilar det förtrollade Rhenguldet som i fel händer sätter igång en ödesdiger kedja av händelser som slutar med världens undergång.


 

Läs mer om programmet och alla medverkande här. Du kan även ladda ner dagsprogrammet för den 25 aug som pdf för utskrift.

På vilket sätt kan musik bidra till ökad medvetenhet och kunskap om klimat och miljö?

 

 

Hur är det att ta del av Östersjöfestivalen på det här sättet, livesänt via skärm? Vilka upplevelser fick du när du tittade/lyssnade på samtal och föreställningar?

 

 

Känner du igen någon medverkande eller något av det som framförs?

 

 

Dagens samtal sändes från Nationalbiblioteket i Riga. Har du varit där? Blev du nyfiken att veta något mera om staden, de medverkande eller något de samtalade om?

Dela