Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

MUSIK & SAMTAL Östersjöfestivalen 30 aug

Samtal ca 50 min • Konsert Den svenska näktergalen ca 1h 50 min

Årets Östersjöfestival den 24-31 augusti tar klivet ut över havet och knyter samman Östersjöländerna på ett nytt och friskt sätt. Sju festivaldagar med klassisk musik kombineras med sju samtal där några av vår regions mest intressanta personligheter möts för att samtala om hållbarhet och musik.


 

Festivalens sjätte dag bjuder på ungt engagemang och glimrande operastjärnor.

 

Samtal: LIVEsänt från Arkipelag i Mariehamn, Åland

Möt Tatiana Lanshina (RU), ordförande i ReGeneration 2030, i ett samtal med Jochen Lamp (DE), Östersjöfondens pristagare 2019. ReGeneration 2030 är en rörelse som leds av tonåringar och unga vuxna i Norden och Östersjöregionen med målet att göra FNs hållbarhetsmål till verklighet. Östersjöfonden är en Ålandsbaserad stiftelse som sprider kunskap och inspiration, och som varje år delar varje år ut Östersjöpriset till en förebild och inspiratör som visar vägen framåt genom sitt engagemang i Östersjöfrågorna. Det ska handla om skillnader mellan förr och nu och hur samhället och attityder förändrats. Moderator är Hanna Malmodin från Sveriges Radio.

 

Konsert: Den svenska näktergalen, Berwaldhallen

Jenny Lind var Sveriges första internationella superstjärna med en enorm internationell beundrarskara. Här hyllas hon av två av dagens svenska operastjärnor: Elin Rombo, som 1999 tilldelades Jenny Lind-stipendiet, och Annie Ternström, fjolårets vinnare av Unga Artister. De tolkar bland annat några av Jenny Linds paradnummer som Höre Israel ur Mendelssohns Elias, Chacun le sait ur Donizettis Regementets dotter och Casta diva ur Bellinis Norma.


 

Läs mer om programmet och alla medverkande här. Du kan även ladda ner dagsprogrammet för den 30 aug som pdf för utskrift.

På vilket sätt kan musik bidra till ökad medvetenhet och kunskap om klimat och miljö?

 

Hur är det att ta del av Östersjöfestivalen på det här sättet, livesänt via skärm? Vilka upplevelser fick du när du tittade/lyssnade på samtal och föreställningar?

 

Känner du igen någon medverkande eller något av det som framförs?

 

Dagens samtal sänds från Mariehamn på Åland. Har du varit där? Blev du nyfiken att veta något mera om staden, de medverkande eller något de samtalade om?

 

I somras fick ålänningarna besök av Bill Clinton, inbjuden av Östersjöfonden, som höll ett tal i Mariehamn om Östersjöns bevarande. Vad tänker du om det?

Dela