Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

MUSIK & SAMTAL Östersjöfestivalen 31 aug

Samtal ca 50 min • Konsert Matteuspassionen ca 3h 25 min inkl. paus

Årets Östersjöfestival den 24-31 augusti tar klivet ut över havet och knyter samman Östersjöländerna på ett nytt och friskt sätt. Sju festivaldagar med klassisk musik kombineras med sju samtal där några av vår regions mest intressanta personligheter möts för att samtala om hållbarhet och musik.


 

Festivalens sista dag – en mäktig sorti med samisk urkraft, underhavsljud, Bach och klimatpolitiska medskick.

 

Samtal: Sänt från Berwaldhallen, Stockholm

Möt en av miljösveriges mäktigaste, Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet i samtal med Grammy-nominerade artisten Sofia Jannok som ger röst åt samerna både genom sin musik och genom Árvas Foundation. Samtalsledare är Susanna Baltscheffsky från Sveriges Radio Vetenskapsradion (Klotet i P1).

 

Konsert: Matteuspassionen, Berwaldhallen, Stockholm

Johann Sebastian Bach har för all tid skrivit in sig som en av musikhistoriens verkliga giganter och Matteuspassionen är ett av hans mest himlastormande mästerverk. Bland de världsberömda solisterna hör vi i detta framförande barytonen Peter Mattei.


 

Läs mer om programmet och alla medverkande här. Du kan även ladda ner dagsprogrammet för den 31 aug som pdf för utskrift.

På vilket sätt kan musik bidra till ökad medvetenhet och kunskap om klimat och miljö?

 

Hur är det att ta del av Östersjöfestivalen på det här sättet, livesänt via skärm? Vilka upplevelser fick du när du tittade/lyssnade på samtal och föreställningar?

 

Känner du igen någon medverkande eller något av det som framförs? Har du hört Matteuspassionen tidigare? Vad vet du om Bach? 

 

I dagens samtal möttes en klimatpolitisk expert och en samisk artist med ett stort miljöengagemang. Vad väckte samtalet för frågor eller tankar?

Dela