Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Louise Hoffsten & Musica Vitae

1h 15 min

Här får vi bevittna ett färgstarkt möte då bluesdrottningen Louise Hoffsten och gitarristen Richard Krantz delar scen med Musik i Syds kammarorkester Musica Vitae.

 

“Louise Hoffsten är en av landets mest folkkära artister med sin respektingivande 30-åriga solokarriär som förutom bluesen även omfamnat genrer som rock, visa, folkmusik och jazz. Hon har även synts i tv-program som Stjärnorna på slottet, Melodifestivalen och Så mycket bättre. Richard Krantz är en av Sveriges mest framstående gitarrister inom pop, rock och blues och har spelat med flera av landets mest kända artister.

Att lyssna till den 40-årsjubilerande orkestern Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. 2017 svarade Musica Vitae för musiken vid årets Nobelprisbankett.” (Musik i Syd)

 

Konserten bjuder på flera av Louise Hoffstens kända låtar, såsom Let the best man win och Only the dead fish follow the stream, men också finstämda visor och någon jazzstandard.

Louise Hoffsten kallas ofta för Sveriges bluesdrottning. Vilket är ditt förhållande till just blues? Gillar du den musiken?

 

 

Musica Vitae är en orkester som rör sig engagerat och lätt mellan olika musikstilar. Vad tänker du när du ser och hör dem i den här konserten?

 

 

Var det någon av låtarna som du fastnade extra mycket för, eller har du någon annan reflektion kring konserten?

Dela