Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Lycklig resa – en hyllning till Jan Johansson

Ca 1 timme 25 minuter

Lycklig resa har pianisten Jan Lundgren kallat sin personliga hyllning till en av Sveriges mest älskade jazzmusiker, Jan Johansson. Konserten bjuder på många av de oändligt vackra tolkningarna av svensk folkmusik som blivit en del av den svenska folksjälen. Inspelningen från Konserthuset Stockholm i januari 2016.

 

Vid den här konserten med pianisten Jan Lundgren får Jan Johanssons klassiska versioner av både svensk och ungersk folkmusik nytt liv. För det rör sig inte alls om imitationer av förebilden Johansson, utan om en hyllning som också tillför nya dimensioner, både genom Lundgrens finstämda pianospel och genom Bonfiglioli Weber String Quartets klassiska anslag (stråkarrangemang av Martin Berggren).

 

Jan Johansson samarbetade ofta med basisten och kompositören Georg Riedel och här är det Mattias Svensson som axlat rollen som grundpelare med sin kontrabas.

 

Medverkande
Jan Lundgren – piano
Mattias Svensson – kontrabas
Bonfiglioli Weber String Quartet – Claudia Bonfiglioli & Daniela Bonfiglioli (violin), Karolina Weber (viola), Charlotta Weber (cello)

 

Text och bild: Konserthuset Play

Hur upplevde du den här konserten?

Fick den dig att tänka på något speciellt?

Dela