Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Operan Thaïs av Jules Massenet

3h 40 min (inkl. introduktion och paussamtal på finska). Föreställningen/akt 1 börjar 00:17:30. Akt 1 slutar 01:08:20. PAUS. Akt 2 börjar 01:39:00 och slutar 02:18:30. PAUS. Akt 3 börjar 02:49:20.

“En gudfruktig munk lämnar sitt kloster i ödemarken för att omvända kurtisanen Thaïs från hennes syndiga leverne. Men kan munken motstå förförelsens kraft? En fängslande berättelse om konflikten mellan den jordiska och den himmelska kärleken till tonerna av Jules Massenets extatiskt glödande musik. Vem är när allt kommer omkring syndig och vem är helig? Förutom mänsklighetens yttersta frågor bjuder Thaïs på prakt av ett slag som du inte ser någon annanstans.” Läs mer på Stage24.


Åldersrekommendation över 12 år.

Operan handlar om en munk som inte kan låta bli att åtrå den kvinna han träffar. Vad tänker du om det – konflikten mellan jordisk och himmelsk kärlek?

 

 

“Den här sinnliga opera frossar i visuell prakt”, skriver Helsingin Sanomat i en recension. “Huvudpersonen Thaïs är en bildskön femme fatale och kurtisan-skådespelare, som i sin guldglimrande bevingade fantasikostym är som en kärlekens gudinna. Hela hennes teatraliska entourage är fullt av sagolikt glitter och erotiska fantasigestalter.” Hur upplevde du det här?

 

 

Vem är egentligen syndig, och vem är helig? Två frågor som operan väcker. Vad tycker du?

Dela