Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Prekariatet

1 timme och 30 minuter

Har du hört talas om gig-ekonomin, fasta anställningar som ersätts av tillfälliga gig? Du ser dem i stadsbilden överallt, uppkopplade hipsters på café med tusen järn i elden. Visst ser det lätt och härligt ut? I själva verket brer ett nytt stort glorifierat proletariat ut sig – otrygga och fattiga medborgare utan garantier, socialförsäkring och pension.

 

En helt nyskriven föreställning baserad på dokumentära berättelser från dagens Malmö. Roligt, sorgligt och viktigt om vår tid ackompanjerat med a capella-sång och nyskriven folkmusik.

 

Regissören Liv Helm och dramatikern Felicia Ohly har intervjuat många personer i dagens Malmö med otrygga anställningar. Tillsammans med kompositören Matilde Böcher har de skapat en rolig, sorglig och viktig föreställning om vår tid med a capella-sång och nyskriven folkmusik. Skådespelarna Sven Boräng, Malin Karlsson, Susanne Karlsson, Katarina Lundgren-Hugg och Magdi Saleh sjunger med humor och värme fram sin längtan efter trygghet och ett fast jobb.

 

Detta är en filmad version av föreställningen som spelades in på Intiman utan publik mars 2020. Produktionen är gjord av Bombina Bombast.

 

”Prekariat är ett begrepp som används för att beskriva en grupp i samhället som under längre tid befinner sig utanför den etablerade arbetsmarknaden eller har osäkra anställningsförhållanden. Det kan vara människor som är visstidsanställda, projektanställda, praktikanter, anställda i bemanningsföretag, människor som är anställda svart under slavliknande förhållanden eller som har en annan form av osäker anställning i stället för att ha ett fast jobb. Till begreppet hör att möjligheterna till social rörlighet är mycket små. Gemensamt för de här personerna är att de saknar yrkesidentitet och att bristen på anställningstrygghet och avsaknad av förmåner som sjukförsäkring, semester och betald pension skapar en känsla av osäkerhet inför framtiden.”

 

Ladda ner programbladet här.

 

Medverkande:

TEXT Liv Helm och Felicia Ohly
REGI Liv Helm
KOMPOSITION OCH KÖRINSTUDERING Matilde Böcher SCENOGRAFI OCH KOSTYM Mie Riis LJUSDESIGN Egil Hansen VIDEODESIGN Michala Clemmensen KOREOGRAFI Emma-Cecilia Ajanki
MASK Elisabeth Karlsson
DRAMATURGI Felicia Ohly

Vet du vad gig-ekonomi är?

 

Har du eller någon i din närhet haft en osäker anställning och längtat efter trygghet och fast jobb?

 

Har du lärt dig något av föreställningen?

Dela