Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Prins Charles känsla

Ca 1 timme och 30 minuter

Föreställningen Prins Charles känsla är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen, och bygger på Liv Strömquists seriealbum med samma namn. För både regi och dramatisering står Sara Giese.

 

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

 

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

 

Prins Charles känsla spelades för utsålda salonger på Intiman 2011/2012. Denna filmade version av pjäsen är inspelad under ett gästspel på Dramaten och producerad för SVT av Frekvens Produktion, 2011.

 

Ladda ner programmet här!

 

Medverkande:

Sara Giese, dramatisering och regi

Fredrik Haller, dramaturg

Anna Heymowska, scenografi och kostym

Sven-Erik Andersson, ljus

Martin Hallberg, ljuddesign

Åsa Trulsson, mask

Lars-Göran Ragnarsson, skådespelare

Susanne Karlsson, skådespelare

Josefin Iziamo, skådespelare

Magnus Schmitzskådespelare

Karin Lithmanskådespelare


Text och foto: Malmö Stadsteater

Serietecknaren Liv Strömquist skriver och tecknar om kärleken som samhällsfenomen, om vad kärlek är och hur den påverkar människan. Liv Strömquist målade även de omdebatterade mens-konstverken som under ett års tid prydde Slussens tunnelbana. Vad tycker du om mens-konst i offentligheten?

 

Vad är kärlek för dig?

 

Har du upplevt en (eller flera) stora kärlekar? Med vem/vilka, när och vart? Hur påverkade/påverkar den kärleken dig?

Dela