Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Sommarvärdarnas önskekonsert

2h 40 min - naturliga platser för pauser • Kan ses till den 13 juli 2019

Sommarvärdarnas önskekonsert för andra året i rad – här får tidigare sommarvärdar önska sin favoritmusik, från hårdrock till klassiskt. Sveriges Radios Symfoniorkester leds här av dirigenten Cathrine Winnes.

 

“Sommarvärdarnas önskekonsert är det officiella firandet av Sommar i P1:s 60-årsjubileum. Tage Danielssons programidé från 1959 har idag vuxit till en riktig lägereld i Sveriges Radio, hälften av den svenska befolkningen lyssnar till programmet varje sommar.

 

– Att få samla många av våra fantastiska Sommarpratare under ett och samma tak – och dessutom välkomna Sommarvärdar upp på scenen för att önska musik framförd av Sveriges Radios Symfoniorkester – ett bättre firande av Sommar i P1 kunde jag inte drömma om.

 

säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.” Så skriver Berwaldhallen/SR på sin hemsida. Lär mer om konserten där.

 

…och årets sommarvärdar hittar du här!

 

Programmet Sommar i P1 firar 60 år. Brukar du lyssna på programmet? Några sommarvärdar som du särskilt kommer ihåg?

 

 

I programmet är det sommarvärdarna som väljer vilken musik de vill spela. Vilken musik skulle du spela om du skulle sommarprata? Och vad skulle du prata om?

 

 

Minns du vilken signaturmelodi som hörs i programmet? I konserten får vi höra den LIVE med Sveriges Radios Symfoniorkester – du kan säkert sjunga med! Behöver du text och noter så hittar du dem här.

Dela