Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Stravinsky: Apollon Musagete

30 min

Det här är balettmusik av Stravinsky, skriven 1927. Växjöbaserade Musica Vitae presenterar, som det latinska namnet anger, Livets Musik till sin publik. Med en repertoar som sträcker sig över tre sekel är det den nyskrivna musiken och de spännande korsbefruktningarna som mer än något annat är orkesterns signatur. Läs mer på Musik i Syd Channel.

Igor Stravinsky (1882-1971) föddes i Oranienbaum (Lomonosov) utanför St Petersburg och dog i New York. Han verkade som pianist och dirigent och blev en av 1900-talets kanske mest betydelsefulla tonsättare. Kan du några av hans verk?

 

 

Det sägs att Igor Stravinsky och Coco Chanel hade en kärlekshistoria i 1920-talets Paris. Vad tror du om det? 

 

 

Stravinsky provocerade publik och recensenter med sin nyskapande musik, men över 100 år efter t ex det skandalomsusade uruppförandet av hans verk Våroffer framstår Igor Stravinsky fortfarande som “en vital förnyare av orkestermusiken och en pionjär inom kammarmusiken”, enligt Musik i Syd. Lyssna gärna på Våroffer på Spotify, eller se en version på Musik i Syd Channel här. (På Kulturarenan finns mer musik av Stravinsky – sök i sökfönstret.)

Dela