Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Till min dotter

1 timme och 40 min (avgiftsbelagd streaming)

Hyrfilmstjänsten SF Anytime släpper bioaktuella filmer för strömning på grund av coronaviruset och stängda biografer. En av filmerna som nu görs tillgänglig digitalt är dokumentären “Till min dotter”.

 

Handling:

Oftast är dokumentärer om krigets helvete filmade under begränsad tid av ditresta män som är vana vid att befinna sig inom krigszoner, och som ofta har ett hotell att fly tillbaka till. “Till min dotter” är gjord av en kvinna, själv boende mitt i krigshärden, utan någon som helst plats att fly till, och som spenderat fem år åt att låta kameran gå. Dag som natt. Genom liv och död. Kvinnan heter Waad Al-Khateab och platsen är Aleppo i Syrien, där hon lever sitt liv, blir förälskad, gifter sig och föder en dotter. Allt medan staden bit för bit tillintetgörs, och hon och hennes man (en läkare med ett överjordiskt mod) försöker rädda så många liv de kan.

 

OBS! Filmen kostar 49 kronor att hyra.


Foto: Channel 4

Dokumentärfilmaren Waad Al-Kateab gjorde filmen till sin dotter Sama, för att dottern ska förstå vad föräldrarna kämpade för. Blev du berörd av filmen? Hur fick filmen dig att känna?

 

Filmen “Till min dotter” är en sällsynt skildring av krig utifrån ett kvinnligt perspektiv. Tyckte du att den skilde sig från andra krigsskildringar du har sett? Hur isåfall?

 

 

Dela