Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Timo sjunger Ted

1h 55 min

”I år hör vi när landets sköraste röst tillika explosivaste liveartist blåser dammet av några av våra vackraste melodier och mest älskade texter”. (LiveNation)

 

Här framförs Kenneth och Ted Gärdestads texter och musik i Timo Räisänens tolkningar, tillsammans med Göteborgs Symfonikers mäktiga sound, i arrangemang av Martin Schaub.

 

Program: Viking – Sol, vind och vatten – Sommarlängtan – Kom i min fantasi – I den stora sorgens famn – Äntligen på väg / Ett stilla regn – Eiffeltornet – Universum – Kejsarens kläder – Buffalo Bill – Helena – Jag vill ha en egen måne – Take me back to Hollywood – Nobody loves you now – Angela – Jag ska fånga en ängel – Himlen är oskyldigt blå – Satellit – När showen är slut

 

”… aldrig i närheten av Teds väna stämma. Istället med en intensitet som nästan vänder ut och in på skinnet. … En entertainer, en komiker som lockar till massa skratt, och hinderslöst för publiken in i det sällsamma allvaret som också genomsyrar Kenneth Gärdestads texter. Timo passar första refrängen i ’Satellit’ till publiken som utan att tveka gör den till ett körverk. När de sista tonerna till ’Himlen är oskyldigt blå’ klingar ut på Martin Schaubs gitarr är helgerånet avklätt till ren och skär helgedom.” (Kristianstadbladet)

Ted Gärdestad lämnar ingen oberörd. Känner du till hans låtar sedan tidigare? Har du någon favorit?

 

 

Teds levnadsöde var kantat av hans psykiska ohälsa. Långa perioder mådde han inte bra, och av tog till sist sitt liv. Samtidigt skrev han och brodern Kenneth så många fantastiska, livsbejakande sånger som skänker glädje, hopp och mening till så många människor. Vad tänker du om det?

 

 

Leta gärna upp hans sånger på någon streaming-tjänst eller titta på konserten igen. Googla fram texterna så kan du sjunga med! “Sol, vind och vatten”, “Satellit”, “Jag vill ha en egen måne”, till exempel.

Dela