Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Uematsu: Final Fantasy VI – Born with the Gift of Magic

20 min

År 1987 skapade japanen Hironobu Sakaguchi ett spel som utspelade sig i en fantasy-värld. Till sin hjälp fick han den då 27-årige musikern Nobuo Uematsu, som fick i uppgift att komponera spelets musik. Musiken till den omfattande spelserien FINAL FANTASY är förmodligen dagens mest älskade och kända soundtrack. FINAL FANTASY är en sagovärld som levt och utvecklats under mer än 25 år, och som musikaliskt omfattar en oerhörd bredd och variationsrikedom.


I centrum står Terra Branford, en hjältinnan som fötts med magiska krafter. Hon har växt upp som slav hos Kejsaren och tränats till att bli ett massförstörelsevapen. När hon lyckas göra sig fri upptäcker hon att hon inte minns något av sitt förflutna. Hon ger sig ut på en resa för att försöka bygga upp sin egen identitet, och för att hitta källan till sina ovanliga krafter.

 

Konserten bjuder på spelmusik. Vad har du för relation till dataspel? Kan du se några bilder framför dig när du hör musiken?

 

 

Huvudpersonen i historien har magiska krafter. Vad skulle du vilja ha för superkrafter?

 

 

Konserter med spelmusik har fått helt ny publik att söka sig till Kungliga Filharmonikerna och andra orkestrar som framför spelmusik, många unga killar bland annat. Vad tänker du om det?

Dela