Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

16 bilder om Love


Bildserien ”16 bilder om Love” skildrar en sorgeprocess. Utgångspunkten är konstnären Åsa Magnussons förlust av sonen Love som tog sitt liv 2016, 21 år gammal.

Bilderna är gjorda med oljepastellkritor och har successivt växt fram under en period av två år. I dem försöker konstnären fånga olika delar av sorgeprocessen: att försöka ta in det som har hänt, att ta avsked, att börja bearbeta förlusten och försöka att förstå varför det kunde hända.

Ett par bilder i serien kallar konstnären för minnesbilder. De handlar om den människa konstnären fick möta och hur avtrycket efter mötet finns kvar. Det innebär att det som fysiskt ser ut som ett tomrum fortfarande kan vara fyllt.

Ambitionen med bilderna är att inspirera till samtal och att betraktaren upplever att det finns utrymme för de egna berättelserna att ta plats. Utgå gärna från samtalsämnena (skrivna av konstnären själv) för dialog om sorgarbete.

 


Om konstnären:

Åsa Magnusson  arbetar med olika tekniker såsom: grafik, akvarell och pastell. Hon har även gjort illustrationer till tidskrifter och böcker. Sedan 1993 är Åsa Magnusson medlem av Södertälje Konstnärskrets, där finns en del av hennes bilder till försäljning. För konstnären innebär bildskapandet en möjlighet att berätta andra berättelser och möten än vad som är möjligt med ord. Hennes senaste verk handlar om sonens Loves bortgång. Läs mer om konstnären här!

Lever du själv i sorg?

 

Om du har förlorat någon, hur var tiden före inför förlusten och hur är tiden efteråt för dig som är kvar?

 

Hur kan upplevelsen av ensamhet brytas?

 

Om du deltog i ett avsked, vad minns du från det? Vilka tankar och känslor väcker det? 

 

Hur blir det möjligt att att närma sig din egen och andras känsla av skuld utan att öka den?

 

Vilka möten och samtal är betydelsefulla för dig idag? 

 

Om du har tillgång till en minnesplats, vad upplever du när du är där?

 

Vilka minnesbilder är viktiga för dig?

 

Vad behövs för att du som efterlevande ska tillåta dig och våga leva vidare?

Dela