Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Digitala Stadsmuseet – samlingarna

Tusentals bilder i egen takt

“Aktuella. Personliga. Viktiga. Angelägna. Historiska. Roliga. Mörka. Vackra. Stora. Små. Staden är fylld av berättelser. Vi ser det som vår uppgift att tillgängliggöra dessa berättelser. Vi gör det genom att samla, forska, värna, bevara, beskriva, dokumentera, engagera, förarga, förtjusa, debattera, inspirera, lära, lyssna och underhålla.

 

Berättelserna får oss att minnas vår stads historia. Berättelserna ger oss också perspektiv på vår stad i vår egen tid. Och samtidigt som vi blickar bakåt skapar vi genom våra liv i staden framtidens berättelser om Stockholm. Stadsmuseets idé är att finnas mitt i allt det där. Mitt i berättandet. Vi vill vara en plats för Stockholmsberättelser. En plats för stockholmare och stadens besökare.”

(Stadsmuseet, Stockholms stad)


Hos det Digitala stadsmuseet kan du välja bland tusentals bilder från Stockholm att minnas och reflektera kring. Välkommen!

 

Välj en bild som föreställer något du känner igen eller något du är nyfiken på. Vem kan säga något om vad vi ser? Vad väcker bilden för frågor och tankar?

 

 

Här finns bilder på människor, bilder från en stad i förändring eller bilder på interiörer. Vad vill du helst titta på? Varför det?

 

 

Här finns historiska porträtt, föremål och bilder från centrum samt från Stockholms förorter. Vad har du själv för relation till Stockholm och de platser och människor som finns där?

 

Dela