Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Emma

Ca 2 timmar (avgiftsbelagd streaming)

Hyrfilmstjänsten SF Anytime släpper bioaktuella filmer för strömning på grund av coronaviruset och stängda biografer. En av filmerna som nu görs tillgänglig digitalt är Jane Austen-filmatiseringen av boken “Emma”.

 

Handling:

Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik – men rastlös – alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sprakande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken… som varit där hela tiden.

 

Jane Austens roman “Emma” publicerades först år 1816 och handlar om faran med att missförstå romanser. Austen utforskar, som i sina andra romaner, förnäma kvinnors bekymmer och svårigheter i georgianska England.

 

OBS! Filmen kostar 189 kronor att köpa.

 


Foto: Courtesy of Box Hill Films och Focus Features

Har du läst boken “Emma” av Jane Austen? Tycker du att det här var en bra filmatisering av boken? 

 

“Emma” har filmatiserats flera gånger förut. 1996 gjordes en långfilm med Gwyneth Paltrow i huvudrollen, samma år gjordes en tv-film med Kate Beckinsale i huvudrollen och 2009 gjordes en tv-serie med Romola Garai i huvudrollen. Har du sett tidigare filmatiseringar? Vilken tyckte du bäst om? Vem tyckte du passade bäst i rollen som Emma Woodhouse?

 

Har du läst fler böcker av Jane Austen? Vad tycker du om författarens sätt att porträttera kvinnors bekymmer och svårigheter?

Dela