Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Jenny Wilson spelar på Studio Acusticum

ca 1 timme

På akustisk gitarr och piano omtolkar Jenny Wilson gammalt material och framför helt nya låtar från sitt kommande album.

 

I sin musik hämtar Jenny Wilson inspiration från personliga erfarenheter. Varje skivsläpp är baserat på en livsavgörande händelse som har kanaliserats ut i musiken. Hardship (2009) handlar om moderskap, Demand Impossible (2013) skrevs efter ett cancerbesked och EXORCISM (2018) är en uppgörelse med ett övergrepp.

 

Genom det senaste albumet TRAUMA som släpptes 2019 fortsätter Jenny Wilson att undersöka samma teman och erfarenheter som i de tidigare skivorna.

 

Musiken är intim konserten kommer att återspegla detta. Med ett nytt perspektiv på de äldre skivsläppen och de tunga erfarenheterna skriver Jenny Wilson: ”Först nu vågar jag närma mig dessa låtar i ett annat ljus, med en slags ömhet. Med en avskalad enkelhet, om man så vill. Och kanske ligger det även i tiden att vi nu, kollektivt, längtar efter det enklare och mjukare?”

 

Text och bild: Studio Acusticum

Hur upplevde du den här konserten?

 

Jenny Wilson sitter och spelar bland annat på en flygel, har du provat det någon gång? Hur tror du att det känns?

 

Varje skivsläpp som Jenny Wilson gör är baserat på livsavgörande händelse. Vilka händelser i ditt liv skulle du säga varit livsavgörande?

Dela