Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Nobel Prize Concert 2022 – Diana Damrau & Manfred Honeck

ca 1 timme 24 minuter

Nobelveckan 2022 blev precis så glansfull som den ska vara! En höjdpunkt vid sidan av prisceremonin var förstås Nobel Prize Concert. Denna gång med den tyska operastjärnan Diana Damrau, beundrad på operascener som Wiener Staatsoper, Metropolitan i New York och La scala i Milano. Med Nobel Prize Concert 2022 gjorde hon äntligen sin debut i Konserthuset Stockholm och sjöng Mozartarior.

 

 

Just Mozart och wienklassicism är förstås en specialitet även för den österrikiske dirigenten Manfred Honeck, som här ledde Kungliga Filharmonikerna. Honeck har under senare år byggt en nära relation med Kungliga Filharmonikerna. Han är chef för Pittsburghs symfoniker, men dirigerar också många andra av världens mest prestigefyllda orkestrar. Han är för många i Sverige ett välkänt namn efter åren som chefdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester.

 

 

Nobel Prize Concert är en årligen återkommande konsert av absolut högsta internationella klass. Konserten ingår i det officiella programmet under Nobelveckan och är en hyllning till årets Nobelpristagare. Utöver Kungliga Filharmonikerna medverkar varje år artister och dirigenter ur den yppersta eliten.

 

 

En samproduktion mellan Nobel Prize Outreach, Sveriges Television och Konserthuset Play.

 

 

Text och bild: Konserthuset

Hur upplevde du konserten?

Fick den dig att tänka på något speciellt?

Dela