Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

RETROPIA med Martin Fröst

1h 45 min

Retrotopia är den avslutande delen i klarinettisten och dirigenten Martin Frösts banbrytande konsertserie, som utmanar gränserna för hur klassiska musikkonserter uppfattas, här fångad i en unik konsertfilm från världspremiären med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset Stockholm. Se även föreställningarna Dollhouse (2013) och Genesis (2015) som du hittar här via Kulturarenan.

Dollhouse var en konsert med rörelsen i centrum, medan Genesis handlade om skapelse och ursprung. Retrotopia ställer frågan: ”Vart tar musiken vägen nu?”. Med humor och tänkvärda betraktelser väver Martin Fröst samman musik och berättelser till fascinerande bilder av mänsklighetens förflutenhet och framtid.

Läs mer och se hela konsertprogrammet på Konserthuset Play.

(Filmen är textad på svenska, engelska och tyska. Du aktiverar textningen genom att klicka på CC-knappen i spelarens nedre högra hörn.)

Martin Fröst är en av Sveriges absolut främsta solister. Hans instrument är klarinett. Vad tycker du om klarinettmusik? Känner du till några andra klarinettister?

 

 

I konserten blandas musik av Mozart och Beethoven med samtida musik av til l exempel Jesper Nordin och Victoria Borisova-Ollas. Vad tyckte du om blandningen? Vilken är skillnaden tycker du mellan de klassiska mästarna och nu levande tonsättare?

 

 

Med humor och tänkvärda betraktelser väver Martin Fröst samman musik och berättelser till fascinerande bilder av mänsklighetens förflutenhet och framtid. Lärde du dig något nytt?

Dela