Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Kosmische Musik – Electronica i symfonisk tappning

1h 50 min • Kan ses till den 10 januari 2019
Konserten tar sin utgångspunkt i 1970-talet då gruppen Kraftwerk förändrade världen med sin nyskapande musik. I detta orkesterflöde strömmar också den elektroniska musikens föregångare från 1950-talet och den industrirock som fick 1980-talet att explodera.

 

Kosmische Musik är ett unikt musikaliskt universum där suggestiva rytmer och fascinerande sound bär fram lyssnarna i ett orkesterflöde som breder ut sig i tid och rum. Den musikaliska resan tar oss till hypnotiska ljudlandskap och brutala stadsmiljöer. Medverkar gör också göteborgsbandet Fontän med sin särpräglade elektroniska ljudvärld. Dirigenten och arrangören Hans Ek har i Kosmische Musik valt musik han känner extra starkt för.

 

Läs mer på GSOplay.

Konserten bjuder på musik av banden Kraftwerk, Tangerine Dream, NEU!, Einstürzende Neubauten, Rammstein, Can, Ash Ra Tempel och Karlheinz Stockhausen. Känner du igen något av detta? Kraftwerk bildades 1970 i Düsseldorf och anses vara pionjärerna inom den elektroniska musiken. Viktiga inspiratörer för bland annat techno-musik.

 

 

Många tycker att den här musiken är härlig att “förlora sig i”, att blunda och låta sig svepas med av rytmer och ljudlandskap. Vill du prova?

 

 

Hans Ek är en dirigent och en arrangör som har specialiserat sig på att låta olika musikgenrer och -former möta varandra, som här där symfoniorkester tar sig an repertoar som man kanske inte främst förknippar med stor orkester. Vad tycker du om det? Uppfriskande? Bråkigt? Störande? Härligt?

Dela