Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Sommaropera: Läderlappen i Ystad

Ca 2 timmar och 15 minuter. Tillgänglig till och med 12 december

Under sommarmånaderna presenteras unika operaföreställningar runt om i hela landet. Följ med till några av årets mest omskrivna sommaroperor och upplev stämningen tillsammans med sångarna och musikerna bakom scen. Här: Läderlappen i Ystad.

 

Överdådiga kostymer, fullt orkesterdike och komiska förvecklingar utlovas när Rickard Söderberg och hans sångarkolleger bjuder på sin humoristiska version av Läderlappen i den intima teatern nere vid hamnen i Ystad. Handlingen i klassikern Läderlappen av Johann Strauss d.y. har här förlagts till Gustav III:s hov.

 

Med Rickard Söderberg, Laine Quist, Ellinor Fryklund m.fl.

Regi: Niklas Riesbeck

Dirigent: Jonas Samuelsson

 

Om Kammaropera Syd (KOS)

Kammaropera Syd (KOS) grundades 2011 av operasångare i Malmö. KOS består av såväl sångare som är anställda på Malmö Opera som frilansande sångare. En av medlemmarna är operasångaren och mediaprofilen Rickard Söderberg.

KOS presenterar levande, aktuell och underhållande musikteater av högsta kvalitet, med en ensemble bestående av professionella sångare och musiker. Här är inte opera ”finkultur”. KOS vill presentera denna musikgenre på ett okonstlat och lekfullt sätt, lätt för alla att ta till sig.

 


Text och Foto: SVT

Vad tycker du om den här humoristiska versionen av Läderlappen? 

 

Funkar det att göra opera till humor på det här sättet tycker du?

 

Vad tycker du om att ta del av opera via skärm?

Dela