Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Brahms Symfoni nr 2

50 min

“I sin andra symfoni målar Brahms upp hänförande vackra naturscenerier. Den spanske dirigenten Pablo Heras-Casado leder i denna konsertfilm Kungliga Filharmonikerna i ett pastoralt mästerverk. Brahms andra symfoni är ljus och vacker. Melodierna har liknats vid de porlande bäckarna i den vykortsvackra byn Pörtschach am Wörthersee, en liten ort i södra Österrike där Brahms vistades när han skrev symfonin.”

Läs mer på Konserthuset Play

 

Det är väl känt att Brahms kände stark prestationsångest från förebilden Beethoven och det tog honom tjugoett år att värka fram första symfonin. Det är en lång tid. Vad tänker du om det?

 

 

När han omedelbart efter uruppförandet av den första symfonin satte igång med den andra var det som om någonting hade släppt, han kände sig fri. Känner du igen det här? Något som har känts jobbigt under lång tid, och sen släpper det? Har du något exempel?

 

 

Kungliga Filharmonikerna håller till i det vackra, blå Konserthuset vid Hötorget i Stockholm, men de finns också tillgängliga digitalt via sin play-kanal. Har du hört Filharmonikerna förut? Vad skulle du vilja höra mer av?

Dela