Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

BUFF Filmfestival

37 filmer i olika längd

BUFF Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

 

Hur får man tag på lösenordet?

För att få tillgång till Buffilusk krävs en aktiveringskod. Denna kan du få genom lekterapin på ditt sjukhus eller genom att maila mans@buff.se.

 


 

BUFF Filmfestival erbjuder ett stort, varierat program av internationella filmer som ger barn- och ungdomspubliken ett breddat utbud av film, såväl till form som innehåll. Ett genomgående tema som BUFF arbetar med är tolerans och alla barns och ungdomars rättigheter. BUFF vill undvika de mest stereotypa berättelserna och karaktärerna och föredrar istället filmer som på olika sätt är normbrytande. Samtliga filmer är berättade utifrån barns eller ungdomars perspektiv.

 

I år ställdes tyvärr festivalen in men 37 av festivalfilmerna, både långfilm och kortfilm, finns nu tillgängliga att se digitalt på buffilusk.buff.se för de barn och ungdomar som vårdas på sjukhus eller hemifrån.

 

BUFFILUSK är ett projekt som för ut BUFFs filmutbud på sjukhus i Sverige genom en digital plattform. För BUFF är det viktigt att de barn och unga som inte kan komma till festivalen också ska få en chans att se riktigt bra barn och ungdomsfilm från hela världen.


Foto: BUFF Filmfestival/Buffilusk

Vad tycker du om för genre av filmer? 

 

Hur känns det att få möjlighet att ta del av det här filmutbudet?

 

BUFF vill undvika de mest stereotypa berättelserna och karaktärerna och föredrar istället filmer som på olika sätt är normbrytande. På vilket sätt var filmen/filmerna du sett normbrytande och icke-stereotypiskt?

Dela