Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Den längsta resan, är resan inåt – Filmen om Steve

1h 10 min

I en dokumentärfilm från 2015 får vi möta Steve Sjöquist – författare, HIV-aktivist och diakon på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Steve diagnostiserades med HIV 1987 och var en av de första svenska AIDS-patienterna att få den nya antiretrovirala behandlingen 1996. Det räddade hans liv.


De första stegen till det som skulle bli “Face of AIDS Film Archive” togs 1987, då Karolinska Institutet gav filmaren Staffan Hildebrand i uppdrag att göra öppningsfilmen till den fjärde internationella AIDS-konferensen i Stockholm. Läs mer hos Filmarkivet.

I filmen refereras på flera ställen till den fd generalsekreteraren för FN, Dag Hammarskjöld, hans sätt att möta samhällsbehoven, och att leva guidad utifrån det man har lärt sig av sina egna erfarenheter? Vad tänker du om det?

 

 

Steve Sjöquist var en av de första i Sverige att få bromsmediciner för HIV i Sverige på 90-talet. Vad vet du om HIV och AIDS?

 

 

I sitt arbete som sjukhusdiakon möter Steve och hans kollegor många sjuka och närstående som har det svårt och som behöver stöd. Vad tänker du om sjukhusdiakonens roll i Sverige idag?

Dela