Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Drömmar om en bättre värld: Vem får vara människa?

Ca 1 timme och 30 min.

På Svenska Teaterns Scenmåndagar möts inspirerande gäster i samtal kring aktuella fenomen. Den här diskussionen handlar om makt, jämställdhet och existensberättigande, samt kulturens ansvar att representera olika typer av människor och möjliggöra för oss alla att identifiera oss i kulturen. Samtalet tar avstamp i artikeln ”Kuka saa olla ihminen” skriven av Olga Palo för tidningen Nuori Voima.

 

“Teaterinstitutionerna definierar vem vi kan identifiera oss med och hurudana berättelser som är värda att berätta. Det ligger på deras ansvar att se till att inga grupper faller bort. Nu har det blivit dags att låta också de underrepresenterade representera mänsklighet”, säger Olga Palo, författare till artikeln.

 

Moderator
Alma Pöysti
Gäster
Boodi Kabbani, skådespelare
Aune Kallinen, professor i skådespelarkonst
Petra Laiti, sameaktivist
Kaisa Lundán, dramatiker och dramaturgistuderande
Joachim Thibblin, teaterchef
Uppläsare
Cecilia Paul, skådespelare

 


Text och foto: Svenska Teatern

Kultur och media definierar vem vi kan identifiera oss med och vilka berättelser som är värda att berätta. Känner du dig representerad i kulturen? Tycker du att teaterinstitutioner och andra kulturskapare gör ett bra jobb när det kommer till representation? Vilka grupper i samhället representeras inte?

Dela