Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Erik Westberg & New Music Vocal Ensemble

55 min

En konsert med svensk samtida vokalmusik. Här ryms saga, passion, magi, humor, absurda infall, djupaste allvar, mytologiska kopplingar, bön och liturgi, Disneyassociationer och samiska dikter. Ensemblen leds av Erik Westberg, en av Sveriges ledande kördirigenter, tillika körprofessor vid LTU/Institutionen för konst, kommunikation och lärande (Musikhögskolan i Piteå). Körens medlemmar är verksamma som solister, kyrkomusiker och musiklärare och kommer från norra Sverige och Finland. Se konsertprogrammet och läs mer på Digital Live Arena. Inspelningen gjordes i Studio Acusticum i Piteå 2015 i samband med festivalen New Directions.

I programbeskrivningen ska konserten rymma saga, passion, magi, humor, absurda infall, djupaste allvar, mytologiska kopplingar, bön och liturgi, Disneyassociationer och samiska dikter – det var inte lite det! Kunde du uppfatta något av detta?

 

 

Tonsättaren Johannes Pollak kallar sitt verk, som uppfördes för första gången i den här konserten, för ”She walks in beauty”, efter en text av Lord Byron. Vad får du för associationer till titeln?

 

 

Ungefär 600 000 personer i Sverige sjunger i kör. Gör du? Har du tidigare sjungit i kör eller skulle du vilja? Vad tänker du om att sjunga i kör?

Dela