Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Författarsamtal med Karin Smirnoff

50 min

Succéförfattaren Karin Smirnoff i samtal med kulturjournalisten Kerstin Wixe om norrlandsskildringar, konst, språk och lusten att skriva.

 

“Karin Smirnoff (f 1964) är bosatt i Piteå och jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte till Lunds universitets författarskola med det som skulle komma att bli hennes debut: Jag for ner till bror. Den fick ett jublande mottagande och nominerades till Augustpriset 2018 i den skönlitterära klassen. Bok två, Vi for upp med mor, utkom våren 2019.” (Bokförlaget Polaris)

 


Programserien Live@Acusticum stöds av Piteå Kommun, Region Norrbotten och Framtidsbanken

Boken “Vi for upp med mor”  handlar om modern som har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Barnen ärver föräldrahemmet och blir varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda – regler och förbud, men också en bygemenskap. Vad har du själv för erfarenheter kring detta? Eller vad blir du nyfiken på att veta mer om?

 

 

Karin Smirnoffs böcker handlar om glesbygd. Var kommer du själv ifrån? Hur tänker du på din hembygd?

 

 

Brukar du läsa eller lyssna på böcker? Blir du sugen på att läsa Karin Smirnoff? Är det någon särskild bok som har gjort intryck på dig?

 

Dela