Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE 1/10 kl 20: Mahlers himmelska musik


Sopranen och dirigenten Barbara Hannigan är sedan förra säsongen förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker.

Hennes makalösa röst och enastående känsla för fraseringens skönhet har hyllats av såväl kritiker som publik. Upplev henne vid den här konserten i Mahlers ljusa och lyriskt lekfulla fjärde symfoni där hon både dirigerar och sjunger. Musik som gestaltar fantasin om ett himmelrike där alla lever i harmoni med varandra. Symfonins höjdpunkt är sista satsen med sopransolo: ”Vi njuter de himmelska fröjderna”.

 

Lyckan kan snabbt vända till sorg. Joseph Haydns Symfoni nr 44, ”sorgesymfonin”, har en långsam sats som tonsättaren enligt sägnen önskade till sin egen begravning. Men Haydn vore inte Haydn utan fart och fläkt: finalen sprudlar av energi med sina drivande rytmer och sitt lekfulla stämspel.

 

Program

Haydn Symfoni nr 44 “Trauer”

Mahler Symfoni nr 4

Medverkande

Göteborgs Symfoniker

Barbara Hannigan, dirigent & sopran


Text och foto: Göteborgs Symfoniker

Barbara Hannigans makalösa röst och enastående känsla för fraseringens skönhet har hyllats av såväl kritiker som publik. Vad tycker du, håller du med kritikerna?

 

Mahlers fjärde symfoni gestaltar fantasin om ett himmelrike där alla lever i harmoni med varandra. Tror du att ett sådant himmelrike finns? Har du upplevt det själv i ditt liv?

 

Andra delen av den här konserten, Haydns Symfoni nr 44, gestaltar istället sorg. Vilket av verken berör dig mest?

Dela