Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

LIVE 30/4 kl 20: Anders “Chico” Lindvall – Debut

Ca 1 timme

Någon debutant är det väl knappast fråga om i detta fallet, men ”Debut” är namnet på Malmögitarristen Anders ”Chico” Lindvalls första egna album. Chico har sedan starten i Malmö på 1970-talet en grundmurad position i svenskt musikliv som ledande jazz- och bluesgitarrist. Han skapar gitarrfigurer sprungna ur både jazzens och bluesens mylla men med viss rockattityd. Det blir vackra ballader och snirkligt utmejslade teman i medium tempo över udda taktarter. Denna afton har vi nöjet att höra både musik från ”Debut”-plattan, nyskrivet material från uppföljaren ”New Beginnings” som komma skall och även en del äldre alster.

 

Anders ”Chico” Lindvall har bland annat spelat med Tolvan Big Band, DR Big Band och i Kabaréorkestern med Mikael Wiehe. Han har medverkat på flera studioalbum och turnerat med storheter som Michael Brecker, Dave Liebman, Toots Thielemans, David Sanborn och Van Morrison. 2018 tilldelades han Guldnålen för ”sinnlig smak, teknisk briljans och kompromisslös attityd”.

 

Till Victoriateatern kommer han tillsammans med ett eminent band bestående av några utav de absoluta toppnamnen på den svenska jazzscenen; Håkan Broström som spelar både i Norrbotten Big Band och i egna konstellationer och som länge varit ett stort namn inom svensk jazz på både altsaxofon och sopransaxofon. Jacob Karlzon, som vi senast hörde på teatern tillsammans med Viktoria Tolstoy m.fl. räknas till en av Europas främsta pianister. Basisten Johnny Åman vann nyligen en kanadensisk Grammy och är en av Sveriges mest anlitade basister och den lysande trummisen Paul Svanberg som även ingår i Lars Jansson Trio.

 

Konserten är gratis att ta del av, men Victoriateatern tar gärna stöd via Swishtill nr. 123 374 91 73 (märk din inbetalning med ”covid19″). Du kan även köpa en stödbiljett för valfri summa eller donera via PayPal.

 

Medverkande
Anders Chico Lindvall, gitarr
Håkan Broström, alt./sopransax
Jacob Karlzon, piano/keyboard
Johnny Åman, el-bas/kontrabas
Paul Svanberg, trummor

 


Text: Victoriateatern
Foto: Mårten Gullstrand

Malmögitarristen Anders ”Chico” Lindvall släpper sitt första egna album. Vad är din koppling till Malmö? Känner du till några fler musiker från Malmö?

 

Om du hade släppt ett album, vilken musik hade du velat spela då?

 

Anders ”Chico” Lindvall har spelat och turnerat med en lång rad av kända musiker. Vilken/vilka musiker hade du helst turnerat och stått på scen tillsammans med?

 

Dela