Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Nationaldagskonsert

Ca 1 timme

Svenska toner i det blå. En filharmonisk sommarhälsning presenterad av konserthuschef Stefan Forsberg.

 

För första gången gör Konserthuset och Kungliga Filharmonikerna en nationaldagskonsert! Den filharmoniska sommarhälsningen från det blå huset vid Hötorget presenteras av Stefan Forsberg – som inte bara är konserthuschef utan också en mycket uppskattad programvärd. Sopranen och hovsångerskan Elin Rombo medverkar tillsammans med musikalstjärnan David Lindgren.

 

David Björkman leder Kungliga Filharmonikerna i denna unika och specialproducerade konsert som webbsänds gratis för alla.

 

”Det här är vårt sätt att manifestera sammanhållning i en svår och utmanande tid”, säger Stefan Forsberg. ”Vi höjer blicken, och öronen, mot en ljusare framtid genom att hälsa sommaren välkommen med denna utsträckta hand i musikens tecken. Vi hoppas att många kommer att ta plats vid sina skärmar, och att vi kan avsluta med mäktig allsång i hela landet i Povel Ramels Följ mig bortåt vägen. Givetvis förenas vi också i Sveriges nationalsång.”

 

Musiken

August Söderman, Svenskt festspel, ca 7 min
Lars-Erik Larsson, Ur Pastoralsvit, ca 10 min
Evert Taube, Sommarnatt “Kom i min famn” arr Calle Rasmusson, ca 4 min
Helena Munktell, Finale: Allegro ur Svit för stor orkester, ca 5 min
Bobbie Ericson, Utskärgård arr Hans Wahlgren, ca 4 min
Wilhelm Stenhammar, Flickan kom ifrån sin älsklings möte, ca 5 min
Hugo Alfvén, Uppsalarapsodi, ca 10 min
Povel Ramel, Följ mig bortåt vägen arr Karl-Johan Ankarblom, ca 4 min
Trad Du gamla, Du fria arr Jari Eskola, ca 2 min
Povel Ramel, Följ mig bortåt vägen – Playout arr Karl-Johan Ankarblom, ca 4 min

 

Medverkande

Kungliga Filharmonikerna

David Björkman, dirigent

Elin Rombo, sopran

David Lindgren, sång

Stefan Forsberg, värd

 


Foto: Yanan Li

Text: Konserthuset Stockholm

Hur brukar du fira midsommar? 

 

Vad är ditt bästa och värsta midsommar-minne?

 

Vad brukar du lyssna på för musik under midsommar?

 

Dela