Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Musica Vitae med Hazelius Hedin, Korrö Folkmusikfestival 2016

1h 20min

Hazelius Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller den svenska folkmusiken med känslor och harmonier som fängslar och berör. När duon tillsammans med arrangören och dirigenten Karl-Johan Ankarblom möter Musica Vitae i medeltida ballader, sjömanssånger, kärleksvisor och instrumentala danslåtar, kliver båda över varandras gränser.

Hazelius och Hedin spelar svensk folkmusik, både ur vårt fina svenska kulturarv, men också nyskrivet i genren. Vad tycker du om folkmusik och om musiken som kulturarv?

 

 

Musica Vitae är en orkester som vågar sig på det mesta, och som rör sig fritt i de musikaliska landskapen. Har du själv erfarenhet av att spela något instrument? Hur är det att arbeta som orkestermusiker tror du?

 

 

Korrö folkmusikfestival är ett fantastiskt arrangemang på en väldigt vacker plats. Har du varit där? Vad blir du nyfiken på att veta om platsen? Se gärna andra konserter från Korrö, till exempel den här med Mattias Pérez, Nina Pérez och Mia Marin.

Dela