Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Örjan Fahlström & Norrbotten Big Band: Mindscape och MOALM

55 min

Norrbotten Big Bands tidigare konstnärlige ledare Örjan Fahlström dirigerar ett program med egen musik samt ett verk av Bruno Maderna. De två egna verken – Mindscape och MOALM (Meditations On A Luminous Mind) är båda ursprungligen skrivna för Frankfurt Radio Big Band, där Fahlström under en lång period verkade som konstnärlig ledare. MOALM är en s.k. hommage, en respektfull klingande bugning, inför tonsättaren och arkitekten Iannis Xenakis liv och verk. Solist: Katt Hernandez, violin. Inspelningen gjordes under New Directions Festival i Studio Acusticum i Piteå våren 2015. Läs mer på Studio Acusticum Play.

 

 

 

Katt Hernandez är fiolsolist i den här konserten – klangligt explosivt och färgrikt experimentellt! Det intima och storslagna lever sida vid sida i hennes ljud- och musikvärld, som i livet självt, eller?

 

 

Norrbotten Big Band är ett uppskattat storband av både svenska och internationella kritiker, och ett av få heltidsanställda storband i Sverige. Bandet har flera gånger varit Grammisnominerade. Gillar du storbandsmusik? Hur känner du för den här musiken?

 

Dela